top of page

Pogosta vprašanja

  • Kakšne materiale uporabljamo?

 

Za izdelavo odejic uporabljamo visokokakovostni Mammoth material - 100% akrilna prejo, 100% naravno Merino volno ter 100% organski bombaž.

 

Akrilna preja je veganska, hipoalergena in zelo obstojna. Po karakteristikah je zelo podobna Merino volni. Poleg nekoliko ugodnejše cene, so te odejice primerne tudi za ljudi, ki se obdajajo zgolj z veganskimi izdelki.

 

100% Merino volna je iz izjemno kvalitetnega in cenjenega naravnega materiala. Znana je po tem, da je ena najboljših naravnih izolacijskih materialov, ki skrbi tako za toploto v hladnih dneh, kot za uravnavanje telesne temperature v vročih dneh, do tega, da je primerna za alergike, ne pika, ni statična, ne sprejema telesnih vonjav, ima sposobnost samočiščenja, itd. Cena je resda višja, ampak dejstvo je, da je že proces pridobivanja merino volne zapleten in dolgotrajen, zato je to samo po sebi umevno.

 

Tretji material je 100% organski bombaž, polnjen s poliesterskimi vlakni, ki je bil narejen prav kot alternativa odejicam iz debele volne. Prednost tega materiala je, da ga lahko operemo v pralnem stroju, se ne mucka in je prav tako zelo prijeten na otip. Iz tega materiala izdelujemo prav tako odejice ter čudovite dekorativne blazine.

 

Čeprav so vsi izdelki zelo trpežni je potrebno z njimi ravnati nežno in pazljivo!

  • Kako dolgo čakam na odejico?

 

Takoj ko prejmemo naročilo vas obvestimo ali je željena barva na zalogi - če je, potem bo izdelek pripravljen v roku 3-5 dni, če pa barve ni na zalogi se rok dobave podaljša za en teden do štirinajst dni. O stanju naročila vas bomo sproti obveščali.

  • Zakaj se odejica mucka?

 

Muckanje ni napaka materiala, ampak je naraven proces ki se pojavi po vsaki uporabi odejice. Če izvlečete kakšno nitko jo nežno zatlačite nazaj ali pa jo odrežite. Na začetku je odejica bolj dovzetna za muckanje, zato je še bolj pomembno, da zanjo skrbite nežno. Čez čas se muckanje preneha, takrat postane odejica močnejša in takrat je najbolj primeren čas, da s škarjicami ali z roko odstranite odvečne mucke in še naprej uživate ob uporabi odejice.

 

Vsaka naša odejica je takoj po izdelavi tudi toplotno obdelana s paro, kar bistveno zmanjša muckanje, saj se vlakna tako sprimejo skupaj, vendar ne vplivajo na obliko in mehkobo odejice. 

 

Prosimo vas, da upoštevate to, da so naše odeje ročno izdelane in da sta materiala Merino volna ter Mammoth akrilna preja bolj občutljiva in dovzetna za muckanje, zato je potrebno zanju ravnati skrbno.

  • Kako naj skrbim za odejico?

 

Priporočamo profesionalno kemično čiščenje v čistilnici. Doma je priporočeno nežno ročno pranje z mlačno vodo - sušite jo na zraku in je mokre ne raztegujte. 

 

Merino volna ima eno od lastnosti tudi zmožnost samočiščenja, zato je načeloma dovolj, če zanjo skrbite tako, da jo redno zračite. Če se umaže nežno odstranite madež z mrzlo vodo in jo posušite na zraku. 

 

Bombažni material lahko operete ročno ali strojno pri 30 ° C. Odejico posušite na zraku in je mokre ne raztegujte.

  • Kako je z vračilom in menjavo izdelkov?

 

Kupcu pripada pravica, da v 14. dneh, po prevzemu blaga, pisno sporoči prodajalcu, da z izdelki ni zadovoljen ali da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev, izdelke pa mora nato vrniti v roku 30 dni od obvestila o odstopu od pogodbe. Vrnitev blaga v roku za odstop se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti prodajalca in sicer na e-pošto: info@sleepy.si, blago pa vrniti v tridesetih (30.) dneh od dneva nakupa oz. obvestila o odstopu od pogodbe. Blago mora biti nerabljeno, neodprto, nepoškodovano in v originalni embalaži. Prodajalec ne sprejema odkupninskih pošiljk. Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v tridesetih (30.) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe, brez da kupec to zahteva.

 

Ker je vsak izdelek narejen individualno glede na naročilo, menjava izdelka za drug izdelek žal ni možna.

bottom of page